Workshop i Prolonged Exposure med psykolog Casper Aaen, specialist i voksenpsykoterapi

Denne workshop er for psykologer og læger og søges godkendt til specialist uddannelserne.

Denne workshop giver en unik mulighed for at lære, hvordan man behandler kompleks PTSD hos ofre for vold, voldtægt, seksuelle overgreb i barndommen, trafikulykker og krigsveteraner.

Prolonged Exposure er udviklet af Professor Edna Foa, University of Pennsylvania, USA. Den har meget evidens bag sig og succesraten er høj, selv for uerfarene psykologer. Denne workshop giver behandleren mulighed for at arbejde med klienter med PTSD på en effektiv måde.

Prolonged exposure behandler PTSD på 10-15 sesssion. Den har flest randomiserede forskningsforsøg bag i forhold til EMDR, kognitiv traumebehandling og SIT. Den har gode resultater med klienter med PTSD og comorbid alkoholafhængighed, borderline eller andre psykiatriske lidelser.

Prolonged exposure bruges til krigsveteraner i USA, Canada, Israel og Danmark. Metoden virker generelt på alle traumekategorier, som vises på workshoppen. Marsha Linehan som er grundlæggeren af dialektisk adfærdsterapi anbefaler Prolonged Exposure ved borderline og comorbid PTSD.

Denne workshop giver deltagerne en mulighed for at lære PTSD behandlingen. På 4 dage lærer deltagerne alle komponenterne i behandlingen; psykoedukation om almindelige reaktioner på PTDS, invivo eksponering til lavrisiko situationer og eksponering for traumatiske erindringer. Deltagerne vil lære, hvordan man hjælper klienter til emotionelt konfrontere de traumatiske erindringer for at reducere traumerelaterede symptomer og vanskeligheder.

Workshoppen

Deltagerne får præsenteret forskningen og teorien bagved Prolonged Exposure og hvordan man håndtere det emotionelle stress, klienterne kan opleve under behandlingen. Deltagerne lærer at opstille et invivo eksponeringshierarki og gennemføre imaginær eksponering.

Der vil være øvelser og træning undervejs. Man vil se videopræsentationer af ægte klientforløb.

Underviseren

Casper Aaen, psykolog og specialist i voksenpsykoterapi, vil undervise. Han har gennemført mange workshop i Prolonged Exposure (PE) med Edna Foa. Han er certificeret supervisor i PE. Han superviserer ATT i Vejle og Odense og PTSD Pakken i psykiatrien i København. Han har mange kliniske erfaringer med PTSD behandling. Han har skrevet bøgerne ”Lev med dine følelser” (Psykiatrifonden., 2011) og ”Kom over dit livs traume” (Psykiatrifonden. 2014). Han er medforfatter til en kommende bog om PTSD behandling på Hans Reitzels Forlag. Derudover har han mangeårigt erfaring fra psykiatrien med dialektisk adfærdsterapi for borderline patienter og spiseforstyrrelsesbehandling.

Tid: 4 & 5 januar 2018 & 11-12 januar 2018. Alle dage kl. 9-16.

Sted: Diakonisse Stiftelsen, Peter Bangsvej 1, opg.5, 2000 Frederiksberg

Pris: 6000,- plus moms. Inklusiv forplejning af drikkevare, frokost.

Deadline for tilmelding: 1.11.2017

Godkendelse til specialist

Kurset forventes godkendt af psykopatalogisk fagnævn med 18 timer (13.4.4.2.4.).

Kurset forventes godkendt med voksenpsykoterapi med 20 timer under 12.4.4.2.3.